Головна Новини HI-tech космос Відкриття та дослідження космосу, що було цікавого у 2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття та дослідження космосу, що було цікавого у 2022

У 2022 році людство змогло заглянути ще далі в глиб космосу за допомогою нового телескопа James Webb, а також спостерігати за іншими астрономічними чудесами і використовували космічну систему для України.

28 грудня 2022, 14:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

2022 рік виявився плідним у дослідженні космосу: перші фото з телескопа James Webb, запуск місії Artemis на місяць, випробувальна місія для захисту Землі від астероїдів та інші дослідження. Портал "Коментарі" з посиланням на CNN, підготував добірку найцікавіших відкриттів та досліджень космосу за 2022 рік.

Відкриття та дослідження космосу, що було цікавого у 2022

Зображення космосу з телескопа James Webb. Фото: NASA

Цього року людство зазирнуло у Всесвіт так, як ніколи раніше не було можливо, а космічні місії зробили безпрецедентний крок вперед у розгадуванні таємниць космосу.

"2022 рік увійде в історію як один із найуспішніших років у всіх місіях NASA", — сказав у заяві керівник NASA Білл Нельсон.

Запуск місії Artemis I на Місяць. Після кількох років випробувань NASA запустило програму дослідження Місяця. У 2022 році космічна агенція здійснила випробувальний політ без екіпажу до Місяця. Наступного разу NASA планує полетіти в бік супутника Землі з людьми на борту.

Телескоп Webb відкриває невидимий Всесвіт. Після довгих випробувань NASA в кінці 2021 року запустила телескоп James Webb, а влітку 2022 ми вперше отримали чіткі зображення космосу. Телескоп зміг виявити приховані аспекти, показати найдальші галактики та нові зображення космосу.

Спостерігати астрономічні чудеса. Астрономи змогли виявити найдальшу зірку, яка знаходиться на відстані у 28 млрд світлових років та існувала після Великого вибуху лише через 900 млн років. Окрім того, дослідники змогли зробити зображення надмасивної чорної діри в нашій галактиці, яка отримала назву Стрілець A.

Зміщення траєкторії астероїда в просторі. NASA завершила першу випробувальну місію для захисту планети. Космічне агентство вдарило по астероїду космічним кораблем для перевірки, чи зможе людство таким чином змінити рух космічного об'єкта. Місія DART була успішною.

Виявлено уламки космічного корабля. Дайвери, які знімали документальний фільм випадково виявили у Бермудському трикутнику уламки затонулого космічного корабля. NASA повідомила, що це були частини космічного човника "Челленджер".

Супутникова система, що зароджується, надає інтернет. Після повномасштабного нападу Росії, Україна зіштовхнулась з перебоями зв’язку та інтернету. Ситуацію врятувала система під назвою Starlink. Таким чином українські військові використовують її для вдалих операцій, а цивільні для підтримки зв’язку з рідними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США обстріляли Місяць з мінометів.

Також "Коментарі" писали про російський супутник, який зазнав аварії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини