Головна Новини HI-tech космос Феноменальні фотографії космосу. James Webb розкриває нові подробиці формування зірок
commentss НОВИНИ Всі новини

Феноменальні фотографії космосу. James Webb розкриває нові подробиці формування зірок

З'явились нові фото з телескопа Джеймса Вебба

7 вересня 2022, 17:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Космічний телескоп Джеймса Вебба, який часто і не зовсім правильно називають наступником космічного телескопа Хаббл, показує чергові феноменальні фотографії космічного простору. Останнє зображення туманності Тарантул є чудовим прикладом цього. 

Феноменальні фотографії космосу. James Webb розкриває нові подробиці формування зірок

Джеймс Вебб сфотографував туманність Тарантула. Джерело: NASA, ESA, CSA, STScI, Webb ERO Production Team

Джеймс Вебб сфотографував туманність Тарантула, яка також називається 30 Doradus. Туманність крім зірок, складається з численних пилових газових ниток, які на старих фото приховували багато дуже молодих зірок, які показав нам космічний телескоп Джеймса Вебба.

Туманність Тарантула знаходиться всередині Великої Магелланової Хмари, галактики-супутника, яка обертається навколо нашої галактики. Зараз відстань між туманністю і Землею становить близько 161 000 світлових років і найближчим часом воно не зміниться.

Тут варто зазначити, що, на думку вчених, 30 Doradus є найбільшою та найяскравішою областю для утворення нових зірок не лише в нашій безпосередній близькості. Може виявитися, що вона також є рекордсменом за масштабом Місцевого скупчення галактик, що складається з 54 сусідніх галактик. Саме тут знаходяться одні з наймасивніших і найгарячіших зірок, відомих нам.

Однією з унікальних характеристик туманності Тарантула є її хімічний склад. Вчені підозрюють, що це були регіони, де зірки утворилися на початку Всесвіту.

Досі жоден космічний телескоп не мав приладів, щоб так глибоко вдивлятися в концентрацію пилу в областях зореутворення. Саме в таких щільних коконах пилу та газу утворюються нові протозірки, які поступово еволюціонують у справжні масивні зірки. Однак в інфрачервоному діапазоні – діапазоні, в якому Джеймс Вебб спостерігає Всесвіт – пил зникає, і ми вперше можемо бачити молоді протозірки, які раніше повністю були приховані за щільним пилом і газом.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про нові зображення Юпітера з телескопа Джеймса Вебба.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини