Головна Новини HI-tech космос NASA опублікувало нові знімки Юпітера зроблені телескопом Джеймс Вебб
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально NASA опублікувало нові знімки Юпітера зроблені телескопом Джеймс Вебб

Космічний телескоп Джеймса Вебба показав дивовижні зображення Юпітера. Таких фотографій короля планет ще не було.

23 серпня 2022, 08:52 comments1155
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:
Космічний телескоп Джеймса Вебба знову привернув увагу до себе, NASA та ESA опублікували нові зображення, цього разу Юпітера. Фотографії зроблені наприкінці липня цього року інфрачервоним приладом NIRCam, вони вражають своєю точністю. На полюсах царя планет можна спостерігати характерні полярні сяйва, а на поверхні газ кишить величезними та потужними вихорами. Телескопом Джеймс Вебб (JWST) навіть зафіксував відому Велику червону пляму. 

Вчені підкреслюють, що таке ретельне представлення умов на Юпітері, безумовно, сприятиме подальшому дослідженню таємниць "внутрішнього життя" планети. Також зверніть увагу на зображення широкого поля — ми можемо побачити тонкі шари кілець Юпітера, тінь, відкинуту Іо, і контури двох інших гігантських супутників: найбільшого з цих внутрішніх супутників Амальтеї та маленького, приблизно 16 км у діаметрі, Адрастеї. 

Імке де Патер, почесний професор Каліфорнійського університету, прокоментував нові зображення телескопа Джеймс Вебб:

Чесно кажучи, ми ніколи не очікували, що ці фотографії будуть такими хорошими. Справді дивно, що на одній із фотографій ми можемо побачити стільки деталей Юпітера з його кільцями, маленькими супутниками та навіть галактиками на задньому плані.

Космічний телескоп Джеймса Вебба ще не закінчив роботу над Юпітером. Наприкінці року вчені уважно подивляться на його полярні сяйва, а лише тиждень тому вчені провели спостереження Великої червоної плями в середньому інфрачервоному діапазоні. Тож незабаром чекаємо нових, не менш вражаючих фото.

Раніше на порталі "Коментарі" ми вже повідомляли про те, на скільки часу вистачить палива для роботи телескопа Джеймс Вебб.

NASA опублікувало нові знімки Юпітера зроблені телескопом Джеймс Вебб

Юпітер. Авторство: NASA, ESA, CSA, команда ERS Jupiter



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини