Головна Новини HI-tech космос "Джеймс Вебб": стало відомо, на скільки років вистачить палива новому космічному телескопу NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

"Джеймс Вебб": стало відомо, на скільки років вистачить палива новому космічному телескопу NASA

Вчені NASA провели розрахунки після успішних коригувань курсу обсерваторії

30 грудня 2021, 15:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) розповіли про запас палива нової космічної обсерваторії. Про це повідомляється в офіційному блогу відомства.

"Джеймс Вебб": стало відомо, на скільки років вистачить палива новому космічному телескопу NASA

James Webb. Фото: NASA/Chris Gunn

Повідомляється, що раніше термін місії телескопа Джеймс Вебб був розрахований на п'ять років. Проте, нові розрахунки показали інші результати.

Аналіз показав, що після успішного запуску космічного апарату 25 грудня, а потім завершення двох коригувальних маневрів на середині курсу, у напрямку другої точки Лагранжа необхідно буде задіяти менше палива для коригування курсу, ніж передбачалося раніше.

Таким чином, космічна обсерваторія "Джеймс Вебб" матиме більше палива для продовження місії. На думку вчених, його має вистачити на понад десять років наукового життя апарату.

Проте, як зазначається у матеріалі, не лише успішне коригування курсу, а й інші фактори в майбутньому можуть вплинути на тривалість роботи телескопа "Джеймс Вебб".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені зафіксували незвичайне космічне явище. Відомій кометі "відірвало" хвіст. Йдеться про інцидент, який стався із кометою Леонарда. На думку фахівців, рідкісне явище могло викликати сонячний вітер.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відомий мільярдер Ілон Маск розповів, коли люди можуть уперше ступити на Марс. На його думку, у кращому випадку це відбудеться вже через кілька років, а в гіршому — у наступному десятилітті. Також він розповів про один із визначальних факторів місії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини