Головна Новини HI-tech космос Біля берегів США знайшли уламки космічного корабля
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля берегів США знайшли уламки космічного корабля

На узбережжі Флориди група документалістів під час пошуків літаків часів Другої світової війни виявила деталь космічного корабля NASA.

11 листопада 2022, 12:00 comments1181
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дайвери під час зйомок документального фільму про Бермудський трикутник випадково знайшли уламки космічного корабля "Челленджер", який вибухнув невдовзі після запуску у 1986 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Біля берегів США знайшли уламки космічного корабля

Дайвери знайшли уламки космічного шатлу. Фото: History Channel

Водолази під час пошуків уламків літака Другої світової війни зафіксували деталь довжиною у 6 метрів. Сучасний уламок, який мав характерну поверхню шатла здивував дайверів і ті повідомили NASA про знахідку. Невдовзі стало зрозуміло, що це частина космічного корабля "Челленджер", запуск якого у 1986 році закінчився трагедією.

"Це відкриття дає нам можливість знову зупинитися, підняти спадщину семи піонерів, яких ми втратили, і подумати про те, як ця трагедія змінила нас", — відреагував адміністратор NASA Білл Нельсон.

Це перша знахідка уламків космічного корабля "Челленджер" за останні 25 років.

Дайвери проводили дослідження біля берегів штату Флорида для документального фільму "Бермудський трикутник: у проклятих водах" від телеканалу History Channel. Фільм мав розповісти про нібито надприродні явища, які відбуваються в цій зоні – зникнення кораблів та літаків.

28 січня 1986 року космічний корабель США "Челленджер" вибухнув через 73 секунди після запуску. Усі сім астронавтів, що перебували на борту загинули. Це одна з найбільших катастроф в історії дослідження космосу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про астрономів, які виявили "Вбивцю планет". Знайдені астероїди можуть створити небезпечні наслідки для Землі в майбутньому.

Також "Коментарі" писали, що США запустили супутники в космос з секретною місією. Для цього вони використали ракети Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини