Головна Новини HI-tech космос США обстріляли Місяць з міномета. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США обстріляли Місяць з міномета. Яка причина

NASA проводило різноманітні випробування на поверхні супутника Землі. Одним з таких експериментів став обстріл поверхні Місяця.

27 грудня 2022, 12:10 comments4102
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Місії "Аполлон" покращили наше розуміння Місяця. У 60-70 роках минулого століття NASA провела десятки різних випробовувань супутника Землі. Про те, про деякі люди навіть не чули, наприклад, американці стріляли з мінометів на Місяці.

США обстріляли Місяць з міномета. Яка причина

NASA обстріляли Місяць з міномета. Фото з відкритих джерел

В 1969 році людина вперше вступила на Місяць. З того часу NASA та її місії "Аполлон" провели серію різноманітних випробувань від збору зразків космічного ґрунту, гри в гольф до метання списа чи стрілянина з мінометів.

Цікаво, що міномети на Місяць взяли для проведення сейсмічних досліджень, а не випробовування зброї. Природний супутник Землі дуже тихий, перші сейсмографи виявили три місяцетруси за вісім років, тоді як на Землі таке явище доволі звичне і може фіксуватись щотижня. NASA вирішило вивчити його, провівши серію випробувань в рамках активного сейсмічного експерименту.

Саме для цього "Аполлон-14" і "Аполлон-16" були оснащені мінометами та вибухівкою. Їх мали використати на поверхні супутника Землі таким чином, щоб можна було простежити створені сейсмічні хвилі.

Згідно з експериментами NASA з використанням міномета вдалось з’ясувати, що мільярди років бомбардування з космосу залишили на поверхні Місяця кілька сотень метрів подрібнених уламків, які називають брекчією. Результат виявився більшим ніж очікували науковці. За допомогою сейсмічних хвиль від ударів мінометами виявили, що базальтовий шар на поверхні біля місця приземлення мав товщину близько 1,4 кілометра.

Після місій NASA  "Аполлон-14" і "Аполлон-16" на Місяці більше не проводили подібних експериментів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що науковці NASA за допомогою супутників розрахували кількість зерна, яку Росія вкрала в України.

Також "Коментарі" писали про російський супутник, який всього через два місяці після запуску зійшов з орбіти та згорів в атмосфері Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини