Головна Новини HI-tech технології У NASA порахували скільки Росія вкрала зерна в України
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA порахували скільки Росія вкрала зерна в України

За допомогою супутникових зображень NASA вдалось встановити кількість вкраденого зерна з України. Загальна сума, якого складає понад один мільярд доларів США.

3 грудня 2022, 21:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

NASA на основі аналізу супутникових знімків прийшло до висновку, що Росія вкрала в України близько 6 млн тонн пшениці, що становить понад один мільярд доларів США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Bloomberg.

У NASA порахували скільки Росія вкрала зерна в України

Українське зерно. Фото: з відкритих джерел

Для своїх аналізів NASA використали супутникові зображення з програми продовольчої безпеки та сільського господарства. Ця технологія використовує модель машинного навчання в основі якої лежить зміна текстур та кольорів за певний проміжок часу. Таким чином на карті одразу можна побачити місця де є зібраний або не зібраний урожай.

Інформація від космічної агенції дає змогу зрозуміти, що відбувалось на окупованих Росією територіях, де складно отримати будь-які дані.

Загалом на основі звіт вказує, що росіяни зібрали близько 88% культур, які були зібрані на тимчасово окупованих територіях України. Більшість незібраного урожаю знаходиться на територіях поблизу фронтових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про механізм "відмивання пшениці" з України. Росіяни перевозять українське зерно до Криму. Далі використовують невеликі вантажні кораблі, які перевозять вкрадене зерно на великі вантажні судна. За допомогою такого механізму Росія видає українське зерно за своє та продає його на міжнародних ринках.

Також "Коментарі" писали про заяву президента Франції. Еммануель Макрон повідомив, що для створення оборонної архітектури для Європи потрібно надати гарантії безпеки для Російської Федерації. Окрім того, французький політик цитує Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини