Головна Новини HI-tech космос Секретний російський супутник розвалився через два місяці після запуску
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретний російський супутник розвалився через два місяці після запуску

Запуск російського військового супутника "Космос-2560" виявився невдалим. Він увійшов в атмосферу та згорів.

13 грудня 2022, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські ЗМІ повідомляли з посиланням на Міністерство оборони РФ, що їх країна 16 жовтня вдало запустила супутник "Космос-2560". Проте усього через два місяці, цей супутник розвалився в атмосфері Землі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter науковця з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики в Кембриджі Джонатана Макдауелла.

Секретний російський супутник розвалився через два місяці після запуску

Супутник на орбіті Землі. Фото: з відкритих джерел

Попри заяви російських чиновників та ЗМІ, замість успішної місії в російській космічній галузі відбувся черговий провал. Супутник "Космос-2560", який запустили з космодрому в місті Плесецьк не зміг вийти на орбіту та згорів в атмосфері.

"Російські військові запустили "Космос-2560" у жовтні. Він знову увійшов в атмосферу поблизу Гуаму 10 грудня. Як і попередній супутник серії, він не зміг вийти на орбіту", — пояснює астрофізик Джонатан Макдауелл.

Росія не повідомила, які завдання стоять перед супутником "Космос-2560", проте за матеріалами EverydayAstronaut.com стає зрозуміло, що це супутник оптичної розвідки, тому цілі запуску залишались в таємниці.

Апарат вивели на орбіту за допомогою ракети-носія "Ангра-1.2". Міністерство оборони Росії показувало кадри запуску та запевняло, що супутник має стабільний зв'язок та всі системи працюють у штатному режимі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські інженери хочуть створити аналог супутників Starlink та вимагають з бюджету Росії мільярд рублів на свою розробку.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія завдає удари ракетами українського виробництва, які потрапили до Російської Федерації після ухвалення "Будапештського меморандуму".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини