Головна Новини HI-tech технології Шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюти на кілька мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюти на кілька мільйонів доларів

Криптовалюту крадуть, представляючись Ілона Маском

18 травня 2021, 15:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У світі спостерігається зростання випадків шахрайства, пов'язаного криптовалютою. Американська федеральна торговельна комісія заявила, що за останні пів року власники криптовалюти втратили більше двох мільйонів доларів тільки на махінаціях пов'язаних з персоною Ілона Маска.

Шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюти на кілька мільйонів доларів

Ілон Маск - фото: з відкритих джерел

Представники агентства попереджають, що будь-які обіцянки в мережі з приводу гарантованого величезного прибутку або примноження вашої криптовалюти — це завжди шахрайство. І користувачам слід ігнорувати такі повідомлення.

Відомо, що шахраї вже давно використовують схеми пов'язані з персоною знаменитого мільярдера. Найчастіше вони діють в соціальній мережі Twitter і "маскуються" за допомогою таких же аватарів, як у Ілона, а після пропонують своїм жертвам відправити криптовалюту на вказаний ними гаманець, натомість пообіцявши помножити суму.

Всього за останні шість місяців загальна сума збитку всіх користувачів постраждалих від махінацій з криптовалютою склала більше 80 мільйонів доларів. Сума збільшилася в десять разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В середньому людина, яка стала жертвою аферистів, втрачає близько двох тисяч доларів.

За минулий рік шахраям вдалося заволодіти доступом до облікових записів Ілона Маска, Барака Обами, Білла Гейтса та інших відомих людей. За короткий проміжок часу вони вкрали 120 тисяч доларів.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що SpaceX Ілона Маска готує до запуску свій космічний корабель: пункт призначення, а також про те, що Apple може засмутити людей, які замовили їх новинку: причини.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини