Головна Новини HI-tech космос SpaceX Ілона Маска готує до запуску свій космічний корабель: пункт призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX Ілона Маска готує до запуску свій космічний корабель: пункт призначення

Космічний корабель Ілона Маска здійснив переліт з Техасу на Гаваї

14 травня 2021, 13:32
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська компанія SpeceX Ілона Маска готується до запуску свого космічного корабля. Відомо, що корабель планує здійснити випробувальний переліт зі штату Техас в штат Гаваї, перед цим вилетівши на орбіту. Це буде його перший в історії такий переліт.

SpaceX Ілона Маска готує до запуску свій космічний корабель: пункт призначення

Космічний корабель "Starship" - фото: з відкритих джерел

Корабель Starship запустять з космодрому в Бока-Чіка. Далі, після 5 хвилин польоту, його ступінь прискорювача повинна відокремиться і приземлиться поблизу Мексиканської затоки на відстані 30 кілометрів від берега. Сам же корабель продовжить своє недовго подорож по орбіті Землі, піднявшись на відстань в 115 кілометрів, а потім практично повністю обігне її. Після цього, через півтори години польоту, корабель повинен був здійснити посадку в океані на відстані в 100 кілометрів від берега найпівнічнішого острова штату Гаваї під назвою Кауаї.

На жаль, ніяких точних дат початку запуску космічного корабля, компанія SpaceX не називала, однак, завдяки документам, які компанія мільярдера подала до Федеральної комісії зі зв'язку, відомо, що пуск відбудеться не пізніше березня наступного року.

Для довідки: корабель SpaceX Starship, який розробляється з 2012 року, розрахований для доставки вантажу на низьку орбіту. Його вантажопідйомність становить 100 тонн. Метою компанії є запустити корабель з вантажем на Марс, а потім, у 2024 році, здійснити керований політ.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що Космічний корабель Ілона Маска Starship вибухнув після вдалої посадки, а також про те, що Ілон Маск вдруге за добу спробує запустити Starship.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини