Головна Новини HI-tech космос Вчені зафіксували потужний спалах на Юпітері: що сталося (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували потужний спалах на Юпітері: що сталося (ВІДЕО)

На Юпітері вдруге за місяць зафіксували спалах

20 жовтня 2021, 19:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вчені зафіксували потужний спалах на Юпітері: що сталося (ВІДЕО)

Спалах на Юпітері 15 жовтня. Фото: OASES project

Японські астрономи зафіксували спалах на найбільшій планеті Сонячної системи. Про це повідомляє видання In-space.

Як стало відомо, 15 жовтня вчені зафіксували спалах на Юпітері, яка тривала близько двох секунд. Імовірно її могло викликати зіткнення космічного каменю з газовим гігантом.

Як зазначає видання, за всю історію спостережень за Юпітером астрономам вдалося зафіксувати всього дев'ять таких ударних спалахів. В цьому році даний інцидент став вже другим.

Попередній спалах була зафіксована 14 вересня.

Згідно з оцінками фахівців, щороку на поверхню газового гіганта падає кілька астероїдів діаметром більше ніж десять метрів.

В Мережі було опубліковано відео, на кадрах якого можна побачити спалах. 

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору показало, як виглядав запуск місії під назвою "Люсі". Її метою буде вивчення троянських астероїдів, які вважаються капсулами часу. Космічні камені мають одну орбіту з планетою Юпітер. Подорож літального апарату триватиме 12 років. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що шестиколісний робот NASA надіслав на нашу планету звуки записані на Марсі. Для збору даних апарат використовував спеціальні мікрофони. Деякі записи зможуть розповісти вченим про зміни в атмосфері Червоної планети. Крім того, за допомогою обладнання фахівці могли перевірити міцність коліс ровера, а також відстежувати технічні неполадки. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини