Головна Новини HI-tech космос Як звучить червона планета: марсохід NASA Perseverance записав звуки на Марсі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як звучить червона планета: марсохід NASA Perseverance записав звуки на Марсі (ВІДЕО)

Деякі з записів розповідають вченим про зміни в атмосфері Марса

19 жовтня 2021, 14:58
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Як звучить червона планета: марсохід NASA Perseverance записав звуки на Марсі (ВІДЕО)

Марсохід. Фото: NASA

Марсохід американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) записав звуки червоної планети. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Як стало відомо, шестиколісний ровер під назвою Perseverance за допомогою своїх спеціальних мікрофонів вдалося записати звуки вітру на Марсі, хрускоту коліс об поверхню планети і своїх двигунів. Отримані дані робот надіслав на Землю.

Відзначається, що марсіанські звуки   мають сильні басові коливання, які можна почути навіть без навушників. Деякі з записів розповідають вченим про зміни в атмосфері Марса.

Дане обладнання також дозволяє проводити дослідження, стосовно поширення звуку на червоній планеті Оскільки її атмосфера менш щільна, ніж на Землі, то високі звуки на ній почути важче.

Мікрофони входять в набір атмосферних інструментів MEDA   відстежуючи "макротурбулентності". За словами вчених, звуки поширюються на червоній планеті набагато далі, ніж вони думали раніше.

Крім того, використовуючи камери і мікрофони фахівці перевіряли міцність коліс ровера, а також відстежували технічні неполадки.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що космічна обсерваторія Hubble відобразила одночасно шість галактик. На перший погляд, група систем виглядає як шість галактик, тісно згрупованих разом, проте це не так. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що астрономи спостерігають за надзвичайно небезпечним об'єктом в сусідній галактиці. Відзначається, що він має масу, яка перевищує масу Сонця в мільйони разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини