Головна Новини HI-tech космос Hubble сфотографував одночасно шість галактик (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble сфотографував одночасно шість галактик (ФОТО)

Група галактик названа в честь астронома Карла Сейферта

19 жовтня 2021, 14:33
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зафіксували групу галактик в космосі. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Hubble сфотографував одночасно шість галактик (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Астрономам вдалося отримати цей знімок завдяки телескопу Hubble. На ньому зображена група галактик під назвою секстет Сейферта.

Повідомляється що, на перший погляд, секстет Сейферта виглядає як шість галактик, тісно згрупованих разом. Однак невелика галактика (праворуч від центру) знаходиться набагато далі, ніж інші, а яскравий згусток справа внизу — це матеріал, відірваний від однієї з інших галактик.

Астрономи назвали групу на честь астронома Карла Сейферта, який виявив скупчення в кінці 1940-х років.

Hubble сфотографував одночасно шість галактик (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, J. English (U. Manitoba), S. Hunsberger, S. Zonak, J. Charlton, S. Gallagher (PSU), and L. Frattare (STScI)

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що астрономи спостерігають за надзвичайно небезпечним об'єктом в сусідній галактиці. Він має масу, яка перевищує масу нашого світила в мільйони разів. Об'єктом є надмасивна чорна діра в галактиці Андромеди. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали, як виглядають дивовижні нитки, якими "зшита" наша галактика. Завдяки спостереженню по всьому електромагнітному спектру можна побачити енергетичні нитки довжиною до 20 світлових років. Імовірно вони утримуються разом тонкими смужками магнітних полів. Їх дослідження має допомогти вченим вивчити космічну погоду. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини