Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядають дивовижні нитки, якими "зшита" наша галактика (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядають дивовижні нитки, якими "зшита" наша галактика (ФОТО)

Довжина енергетичних ниток досягає 20 світлових років

19 жовтня 2021, 12:26
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало, як виглядає центр нашої галактики. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали, як виглядають дивовижні нитки, якими "зшита" наша галактика (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Фотографія була отримана за допомогою двох телескопів: орбітальної обсерваторії NASA Chandra і радіотелескопа MeerKAT. Вчені розповіли, що помаранчеві, зелені, сині і пурпурні області цього зображення відповідають різним рівням енергії рентгенівського випромінювання, причому радіохвилі показані бузковим і сірим кольором.

Об'єднання спостережень по всьому електромагнітному спектру показує наявність переплетених енергетичних ниток довжиною до 20 світлових років, які, як передбачається, утримуються разом тонкими смужками магнітних полів.

Відзначається, що вивчення цих питань може допомогти астрономам вивчити космічну погоду, таку як сонячний вітер, який дме через нашу сонячну систему, і краще зрозуміти космічний гобелен ядра Чумацького Шляху.

Вчені показали, як виглядають дивовижні нитки, якими ”зшита” наша галактика (ФОТО) - фото 2

Фото: X-ray: NASA / CXC / UMass / QD Wang; Radio: NRF / SARAO / MeerKAT

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені показали, як виглядають наші сусіди в космосі. На фотографії відобразили галактику Андромеди, яка є найбільшою в "Місцевій групі". У ній можна побачити мільйони сяючих зірок різного кольору.

Також "Коментарі" інформували про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає руйнівний, але чарівне явище в космосі. Даним об'єктом є залишок після вибуху масивної зірки. Світило вивергнуло свої газові шари в і без того турбулентну область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини