Головна Новини HI-tech космос Вчені показали як виглядають наші сусіди в космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали як виглядають наші сусіди в космосі (ФОТО)

Сусідня галактика Андромеди є найбільшою в «Місцевій групі»

14 жовтня 2021, 23:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали фотографію наших сусідів по космосу. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічного телескопа NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали як виглядають наші сусіди в космосі (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Вчені розповіли, що сусідня галактика Андромеди є найбільшою в "Місцевій групі" — сукупності галактик, до якої також належить наш Чумацький Шлях.

На фотографії Андромеди, зробленої обсерваторією Hubble, можна побачити мільйони сяючих зірок. Багате поєднання старих червоних зірок і молодих синіх, а також випадкових фонових галактик і волокон пилу.

Для довідки: галактика Андромеди приблизно вдвічі більше нашого Чумацького Шляху.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що американське NASA показало руйнівний, але чарівне явище в космосі. Об'єкт на опублікованій фотографії є залишком після вибуху наднової зірки. Він знаходиться в галактиці під назвою Велика Магелланова Хмара на відстані понад 150 тисяч світлових років від нашого будинку. Відзначається, що N 63A все ще молодий, і його безжальні поштовхи руйнують навколишні газові хмари. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що астрономи за допомогою космічного телескопа змогли зафільмувати хмару в космосі. Воно є карликовою галактикою, в якій народжуються нові зірки. У центрі зображення можна побачити велику частину світил, які знаходяться в ній. Дана область знаходиться більше, ніж у двохстах світлових роках від нас. Вчені розповіли про те, що радіація в хмарі досягає оточуючих вихорів пилу і газу. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини