Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядає "хмара" в космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядає "хмара" в космосі (ФОТО)

Карликова галактика знаходиться на відстані більше ніж 200 тисяч світлових років від нас

13 жовтня 2021, 12:29
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало, як виглядає карликова галактика Мала Магелланова Хмара. Знімок був опублікований на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram,

NASA показало, як виглядає "хмара" в космосі (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Астрономи розповіли, що Мала Магелланова Хмара, розташоване на відстані більше ніж 200 тисяч світлових років від Землі. Воно є однією з найяскравіших і деталізованих областей зореутворення в космосі.

Дане фото вдалося отримати завдяки обладнанню встановленому на космічному телескопі Hubble. На ньому можна побачити центр яскравого зоряного скупчення, який містить десятки гарячих блакитних зірок великої маси. Радіація досягає навколишніх вихорів пилу і газу.

Відзначається, що скупчення в центрі цього зображення містить більшу частину відомих зірок великої маси у всій галактиці Мала Магелланова Хмара.

NASA показало, як виглядає ”хмара” в космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA and A. Nota

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені показали галактику, в якій дме супервітер. В цей момент ця система переживає особливо інтенсивний період утворення нових зірок. Галактика знаходиться в сузір'ї Діви на відстані більше ніж 80 мільйонів світлових років від нашої планети. Відзначається, що супервітер є перенесенням газу з яскравого центру об'єкта в космос.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що астронавт сфотографував Київ і річку Дніпро з орбіти нашої планети. У цей момент він знаходився на борту МКС. Космонавт ESA зазначив, що він вже не перший раз робить знімки нашої країни з космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини