Головна Новини HI-tech космос Вчені показали галактику, в якій дме супервітер: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали галактику, в якій дме супервітер: як вона виглядає (ФОТО)

В даний момент ця система переживає особливо інтенсивний період зореутворення

12 жовтня 2021, 19:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп американського відомства NASA і європейського агентства ESA зобразив величну галактику. Знімок був опублікований на офіційному сайті обсерваторії.

Вчені показали галактику, в якій дме супервітер: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

На опублікованому зображенні можна побачити галактику під назвою NGC 4666. Об'єкт знаходиться в сузір'ї Діви на відстані близько 80 мільйонів світлових років від нашої планети.

Як розповіли вчені, в цю хвилину ця система переживає особливо інтенсивний період зореутворення. Вважається, що спалах зореутворення NGC 4666 пов'язана з гравітаційною взаємодією з її непокірними сусідами, включаючи галактику NGC 4668 і карликову галактику.

Відзначається, що спалах зореутворення NGC 4666 викликає незвичайну форму екстремальної галактичної погоди, відому як супервітер. Він є гігантським перенесенням газу з яскравого центрального серця галактики в космос.

Супервітер є результатом поривів вітру від масивних зірок з коротким періодом життя, які утворилися під час спалаху зореутворення галактики, а також вибухів наднових зірок.

Вчені показали галактику, в якій дме супервітер: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / Hubble & NASA, O. Graur Acknowledgement: L. Shatz

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені опублікували фотографію, на якій можна побачити молоду зірку. Завдяки обладнанню космічного апарату Hubble фахівцям вдалося зафіксувати швидкі зміни навколо даного об'єкта. За відносно короткий проміжок часу туманну смугу замінила собою віялообразна туманність.

Також "Коментарі" інформували про те, що астроном Європейського космічного агентства увічнив столицю України з борту Міжнародної космічної станції. На фотографії також можна побачити річку Дніпро. Детально про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини