Головна Новини HI-tech космос NASA показало руйнівне, але чаруюче явище у космосі: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало руйнівне, але чаруюче явище у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Зображений об'єкт є залишком масивної зірки, що вибухнула

14 жовтня 2021, 18:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафіксували залишок наднової зірки у космосі. Знімок був опублікований на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

NASA показало руйнівне, але чаруюче явище у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Вчені розповіли, що це зображення їм вдалося отримати завдяки космічному телескопу Hubble. На ньому можна побачити об'єкт під назвою N 63A. Він є залишком масивної зірки, яка вибухнула, випустивши свої газові шари у й без того турбулентну область.

Залишок наднової є частиною області зореутворення у Великій Магеллановій Хмарі, що розташована за 160 тисяч світлових років від нашої галактики.

Довгий час вважалося, що залишки наднових викликають епізоди зореутворення, коли їх хвиля стикається з довколишнім газом. N 63A все ще молодий і його безжальні поштовхи руйнують навколишні газові хмари, а не змушують їх колапсувати й утворювати зірки.

NASA показало руйнівне, але чаруюче явище у космосі: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/ESA/HEIC and The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що в американському відомстві NASA показали, як виглядає космічна "хмара". Ця карликова галактика розташована на відстані понад 200 тисяч світлових років від нас. На опублікованій фотографії можна помітити центр зоряного скупчення. У ньому містяться десятки гарячих блакитних зірок, які мають велику масу.

Також "Коментарі" інформували про те, що до нашої планети на величезній швидкості мчить космічний камінь, розміри якого перевищують 100 метрів. Він максимально зблизиться із Землею вже на наступному тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини