Головна Новини HI-tech космос Подорож довжиною в 12-років: NASA показало, як виглядав запуск зонда "Люсі" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Подорож довжиною в 12-років: NASA показало, як виглядав запуск зонда "Люсі" (ФОТО)

19 жовтня 2021, 19:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало, як виглядав запуск космічної ракети з міжпланетною станцією під назвою Lucy. Фотографії були опубліковані на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Подорож довжиною в 12-років: NASA показало, як виглядав запуск зонда "Люсі" (ФОТО)

Космічна ракета Atlas V успішно стартувала о 5:34 ранку за східним часом, почавши 12-літню подорож апарату "Люсі" до троянських астероїдів. Вони є давнім космічним камінню, які знаходяться на одній орбіті з Юпітером навколо нашого світила.

Подорож довжиною в 12-років: NASA показало, як виглядав запуск зонда ”Люсі” (ФОТО) - фото 2

Ракета, запущена з космічної станції на мисі Канаверал у Флориді, несе перший космічний корабель, який коли-небудь вивчав троянці, що вважаються капсулами часу з моменту зародження нашої Сонячної системи.

Незабаром після запуску космічний корабель "Люсі" відокремився від розгінного блоку "Центавр", щоб вперше почати безперешкодний політ.

Подорож довжиною в 12-років: NASA показало, як виглядав запуск зонда ”Люсі” (ФОТО) - фото 3

Фото: NASA / Bill Ingalls

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що марсохід американського відомства NASA Perseverance записав звуки на Марсі. Відзначається, що деякі із записів розповідають вченим про зміни в атмосфері Червоної планети. Крім того, використовуючи мікрофони фахівці перевіряли міцність коліс апарату, а також відстежували технічні неполадки. Докладно про це читайте в нашому матеріалі

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що космічний телескоп Hubble сфотографував одночасно шість далеких галактик. секстет Сейферта виглядає як шість галактик, тісно згрупованих разом, однак насправді це не так. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини