Головна Новини HI-tech космос Таємничий космічний корабель Китаю повернувся на Землю: провів у космосі 276 днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємничий космічний корабель Китаю повернувся на Землю: провів у космосі 276 днів

Китайський космічний корабель з секретною місією повернувся на Землю 8 травня. КНР не публікує, які дослідження проводили науковці.

8 травня 2023, 19:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайський експериментальний апарат повернувся 8 травня на Землю. Корабель перебував у космосі 276 днів, під час яких проводились випробовування нових космічних технологій Китаю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Таємничий космічний корабель Китаю повернувся на Землю: провів у космосі 276 днів

Космічний корабель в Китаї. Фото з відкритих джерел

Китайські державні ЗМІ повідомляють, що таємничий корабель повернувся до космічного центру Цзюцюань згідно з попередніми планами — 8 травня. Однак жодних подробиць про технології, які були випробувані, висоту та орбіту польоту не було оприлюднено. Також досі немає офіційних зображень китайського космічного корабля.

Більшість китайських ресурсів повторюють державні заяви про те, що політ космічного апарату зробить прорив у технології багаторазових космічних кораблів, які стануть зручними та недорогими для майбутніх місій.

У 2021 році Китай запускав подібний космічний апарат, який долетів до межі космосу і повернувся на Землю. Тоді також деталі місії залишились у таємниці. Відомо лише, що корабель, ймовірно, приземлився горизонтально.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Регулятор цивільної авіації Сполучених Штатів розпочав розслідування проти компанії SpaceX Ілона Маска. Такі заходи пов'язанні з нещодавнім невдалим запуском ракети від приватної космічної компанії.

Також "Коментарі" писали про штучний інтелект, який допоможе розшифрувати найдавніше людське письмо. Вчені сподіваються отримати переклад текстів аккадського клинопису. Існує сотні тисяч збережених глиняних табличок, однак фахівців, які можуть здійснити розшифровку недостатньо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини