Головна Новини HI-tech космос У США розпочали розслідування проти SpaceX Ілона Маска
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розпочали розслідування проти SpaceX Ілона Маска

Після невдалого запуску ракет компанії SpaceX, регулятор цивільної авіації почав розслідування.

28 квітня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд США заборонив нові запуски ракет Starship компанії SpaceX після того, як перший політ пройшов невдало та поширив потенційно небезпечні речовини серед будинків цивільного населення та місцям проживання тварин, яким загрожує зникнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Space.

У США розпочали розслідування проти SpaceX Ілона Маска

Розпочато розслідування проти SpaceX. Фото з відкритих джерел

Регулятор цивільної авіації FAA заборонив компанії Ілона Маска поки не завершать розслідування невдалого запуску Starship, що стався 20 квітня.

Повідомляється, що під час запуску та польоту ракети сміття і пил випали на жителів техаського міста Порт-Ізабель, який розташований за 10 км від стартового майданчика. Директор відділення захисту навколишнього середовища Sierra Club Дейв Кортез зазначив, що жителі Порт-Ізабель повідомляли про розбиті вікна та попіл, що вкрив їхні будинки та школи. Окрім ймовірної загрози для людей, запуск також міг негативно вплинути на гніздування тварин на місцевому пляжі Бока-Чіка, зокрема це стосується птахів та морських черепах.

Розслідування аварії FAA є стандартною процедурою, коли відбувається аварія під час запуску ракети. Ймовірно компанія SpaceX повинна буде внести додаткові екологічні заходи, перш ніж повторно отримати ліцензію на запуск.

"Схоже, ми можемо бути готові до повторного запуску через 1-2 місяці", – відреагував Ілон Маск на розслідування проти SpaceX.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Ілон Маск розкрив суму, яку пожертвував Україні.

Також "Коментарі" повідомляли про ракету Starship, яка вибухнула під час польоту. У компанії SpaceX говорять про успіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини