Головна Новини HI-tech космос Ракета Starship вибухнула під час польоту: SpaceX говорять про успіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракета Starship вибухнула під час польоту: SpaceX говорять про успіх

Компанія Ілона Маска SpaceX заявила про успіх попри те, що її ракета Starship вибухнула під час випробувального польоту.

20 квітня 2023, 17:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Космічний корабель Starship вибухнув у повітрі під час свого першого повного тестового польоту на навколоземну орбіту. Випадок прокоментувала компанія Ілона Маска. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter SpaceX.

Ракета Starship вибухнула під час польоту: SpaceX говорять про успіх

Ракета Starship вибухнула під час польоту. Фото з відкритих джерел

О 8.33 за місцевим часом (16.33 в Україні) Starship був запущений ракетою Super Heavy з космодрому SpaceX у штаті Техас. Після від’єднання від ракети корабель мав здійснити 90-хвилинну подорож навколо Землі за допомогою власної силової установки. Однак коли настав час від'єднати обидві частини ракети, вона почала обертатися і вибухнула на висоті 35 км над Землею. Таким чином ракета пробула у повітрі всього 4 хвилин.

Компанія SpaceX прокоментувала вибух та назвала такий тест успішним.

"Успіх залежить від того, що ми навчилися, і сьогоднішній тест допоможе нам покращити надійність Starship, оскільки SpaceX прагне зробити життя мультипланетним", — заявили у компанії та додали, що "команди продовжуватимуть переглядати дані та працюватимуть над нашим наступним льотним випробуванням".

Starship є найбільшою та найпотужнішою ракетою, які відіграє ключову роль у майбутніх планах NASA. Саме вона має відправити космонавтів на Місяць у рамках місії Artemis. Окрім того, Ілон Маск повідомляв, що ракета в перспективі стане використовуватись для польотів на Марс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Пентагоні висунули теорію про материнські кораблі прибульців.

Також "Коментарі" писали про науковців, які вирішили провести гіпотетичний експеримент, де NASA виявило небезпечний астероїд, який рухається в бік Землі і зіштовхнеться з планетою через 13 років. За цей час вчені мають вигадати спосіб порятунку людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини