Головна Новини HI-tech космос Вчені створили астероїд, який може знищити людство
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили астероїд, який може знищити людство

Науковці вирішили провести гіпотетичний експеримент в якому NASA виявило небезпечний астероїд, який рухається в бік Землі.

19 квітня 2023, 18:40 comments1214
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ймовірність зіткнення небезпечного астероїда з Землею незначна, проте вона існує. Вчені NASA хочуть бути готовим до такого випадку. Вони створили гіпотетичну загрозу та детально описали, як може статись катастрофа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Space.

Вчені створили астероїд, який може знищити людство

Удар астероїда по Землі. Фото з відкритих джерел

Команда NASA на чолі з Полом Чодасом оголосила на 8-й Конференції планетарного захисту свій план. Гіпотетична ситуація починається 10 січня 2023 року. Тоді науковці відкривають новий астероїд, який отримує назву 2023 PDC. NASA класифікує об'єкт як "потенційно небезпечний" і вираховує, що астероїд перетне орбіту Землі на відстані 7,4 млн км. Ймовірність зіткнення становить 1 до 10 тис., однак Пол Чодас пояснює, що чим ближче астероїд до Землі, тим краще його можуть дослідити. Сценарій зіткнення стає вкрай серйозним 3 квітня.

мовірність зіткнення досягла 1%. Потенційний удар відбудеться через 13 років, тому він неминучий, але ми вже можемо передбачити дату, коли цей удар можливий", — говорить Пол Чодас.

Таким чином у NASA є 13 років, щоб гіпотетично врятувати нашу планету. Важливі рішення необхідно приймати якнайшвидше, адже виконання необхідних дій може тривати роками.

Однією з ключових характеристик є розмір астероїда. Щоб оцінити його, вчені вимірюють кількість відбитого світла. На жаль, це не так просто. Тип поверхні астероїда також визначає кількість відбитого світла. Маленький яскравий астероїд може відбивати більше світла, ніж великий, але темний. Згідно з гіпотетичним експериментом 2023 PDC має діаметр від 220 м до 2 км. Щоб точніше встановити розмір, вченим доведеться відправити космічний корабель в бік астероїда.

Наступною оцінкою є місце удару. Вчені пропонують три потенційні варіанти: удар по континенту, хвиля цунамі після удару по океану та катастрофічна зміна клімату від дуже великого астероїда.

Астероїд діаметром 300 м означає руйнування континентального масштабу та вивільнення до 2 тис. мегатонн енергії. Це в 133 тис. разів більше енергії, ніж атомна бомба, яка впала на Хіросіму. Якби астероїд мав діаметр 1 км, наслідки були б глобальними. При ударі такого астероїда вивільниться енергія у 100 тис. мегатонн — це 6,6 мільйона бомб скинутих на Хіросіму. Такий астероїд може знищити від 10 до кількох сотень млн людей. Якщо астероїд буде більше ніж 1 км, він завдати ще більшої шкоди від удару та наслідків зміни клімату. Врешті-решт вплинути на мільйони чи мільярди людей по всьому світу.

Вчені зазначають, що астероїди з діаметром понад 1 км врізаються раз на 700 тис. років. Таким чином шанси, що це станеться не великі, проте вони існують. Тому людство і NASA створило гіпотетичну загрозу, щоб підготуватись до можливої катастрофи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про історичну місія для дослідження космосу: відбувся старт Juice.

Також "Коментарі" писали про відкриття вчених. Вони виявили екзопланету, яка має магнітне поле. Таким чином об'єкт може мати сприятливі умови для існування позаземного життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини