Головна Новини HI-tech космос Сигнали з космосу досягли Землі: Вчені вражені відкриттям
commentss НОВИНИ Всі новини

Сигнали з космосу досягли Землі: Вчені вражені відкриттям

Вчені відкрили екзопланету, яка має магнітне поле. Таким чином об'єкт може мати сприятливі умови для існування позаземного життя.

4 квітня 2023, 20:30 comments4518
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Астрономи виявили сигнал від екзопланети, яка обертається навколо своєї зірки. Обидва об’єкти розташовані на відстані 12 світлових років від Землі, а їхній сигнал свідчить, що екзопланета має близькі характеристики до Землі: розмір, магнітне поле і атмосферу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Сигнали з космосу досягли Землі: Вчені вражені відкриттям

Екзопланета YZ Ceti b. Ілюстрація художника

Знайдена планета має магнітне поле, яке допомагає захищати все живе на планеті відбиваючи заряджені частинки зірки. Таким чином астрономи вважають такі об’єкти одні з найкращих для пошуків позаземного життя. І ймовірно на одну таку екзопланету натрапили вчені.

Вчені отримали потужні радіохвилі від зірки YZ Ceti та скелястої екзопланети, що обертається навколо неї, під назвою YZ Ceti b. На думку дослідників радіосигнал був створений взаємодією обох об'єктів.

"Ми побачили перший спалах, і він виглядав чудово. Коли ми знову побачили це, було дуже вражаюче, можливо, у нас справді щось тут є", — сказав автор дослідження Себастьян Пінеда.

Планета знаходиться дуже близько до своєї зірки і обертається навколо неї всього за два дні. Близькість екзопланети "штовхає" заряджений матеріал назад до зірки, і в результаті вони вступають у контакт з її магнітним полем, викликаючи полярне сяйво. Таким чином дослідники можуть оцінити силу магнітного поля самої екзопланети.

Раніше магнітне поле астрономи виявляли тільки на екзопланетах подібних до Юпітера, що не дуже придатні для життя людей. На питання чи є YZ Ceti b є найкращим кандидатом на скелясту екзопланету з магнітним полем дослідники вважають, що це доволі ймовірний варіант.

"Це справді правдоподібно. Але я думаю, що буде потрібно багато подальшої роботи, перш ніж з’явиться справді вагоме підтвердження радіохвиль, викликаних планетою", — говорить співавторка дослідження Джекі Вілладсен.

З сильним магнітним полем є ймовірність того, що планета справді може мати атмосферу, що є гарною новиною в контексті пошуку місць для колонізації людиною. Також можливо, що в такому випадку на екзопланеті вже можуть бути деякі форми життя. Це, своєю чергою, було б гігантським відкриттям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія-конкурент Ілона Маска оголосила про своє банкрутство.

Також "Коментарі" писали про те, що вчені знайшли нову планету з унікальними характеристиками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини