Головна Новини HI-tech технології Компанія-конкурент Ілона Маска оголосила про своє банкрутство
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія-конкурент Ілона Маска оголосила про своє банкрутство

Один з найбільших конкурентів Ілона Маска космічна компанія Virgin Orbit повідомила про своє банкрутство та готується до продажу активів.

4 квітня 2023, 11:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Orbit оголосила про банкрутство. Раніше компанія, яка планувала відправляти ракети в космос на комерційній основі, оголосила про призупинення роботи і звільнення 85% персоналу для заощадження коштів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Компанія-конкурент Ілона Маска оголосила про своє банкрутство

Річард Бренсон власник Virgin Orbit. Фото з відкритих джерел

На початку січня Virgin Orbit зробила першу в історії спробу запустити космічну ракету із Західної Європи, але вона закінчилася невдало. Спеціально пристосований для нової ролі Boeing 747 злетів і випустив у космос ракету LauncherOne без проблем, проте після від’єднання її від літака ракета не вийшла на орбіту. Компанія оголосила, що зробить ще одну спробу пізніше, а поки бере перерву для скорочення витрат.

Virgin Orbit не знайшла нових інвесторів і тому звільняє 85% свого персоналу, що становить близько 675 осіб. Окрім того, компанія подала петицію до суду з банкрутства. Формально це заява про захист від банкрутства шляхом продажу активів. Такий крок означає кінець проєкту Річарда Бренсона.

"На даному етапі ми вважаємо, що процес, описаний у розділі 11, є найкращим шляхом для визначення та завершення ефективного продажу, який максимізує цінність", — заявив генеральний директор Virgin Orbit Ден Харт.

Станом на 30 вересня компанія вказала активи на суму близько 243 мільйонів доларів і загальний борг у 153,5 мільйона доларів.

Стратегія Virgin Orbit полягала у запуску невеликих ракет з Boeing 747, які можна було б здійснювати в будь-якій точці світу за короткі терміни. Проте космічна галузь активно почала розвивати ідею запусків більших та економічно ефективніших ракет, зокрема Falcon 9 від SpaceX Ілона Маска. Такі чинники також вплинули на менше залучених активів для компанії Бренсона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий історик Юваль Ной Харарі розповів про небезпеки штучного інтелекту.

Також "Коментарі" писали про незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини