Головна Новини HI-tech космос Незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет
commentss НОВИНИ Всі новини

Незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет

Меркурій, Венера, Марс, Юпітер та Уран можна буде спостерігати у нічному небі над Україною. Космічні об'єкти вишукуються в одну лінію та утворять парад планет.

28 березня 2023, 17:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У кінці березня українці можуть спостерігати в нічному небі одразу п’ять планет: Меркурій, Венеру, Марс, Юпітер та Уран. Найкращі дні для спостереження за цими космічними об’єктами це кінець березня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет

Парад планет. Фото з відкритих джерел

Українці найближчими днями можуть побачити справжній парад планет у нічному небі. За словами астрофізика з Каліфорнійського технологічного інституту Камерона Хаммельса, явище можна спостерігати у кінці березня та кілька наступних тижнів.

Вчений стверджує, що така лінія з планет з’являється кожні кілька років і її можна спостерігати неозброєним оком, при чому навіть у містах, де зазвичай спостерігається високе світлове забруднення. За словами Камерона Хаммельса парад планет буде помітний під місяцем у західному напрямку, а найкраще його спостерігати одразу після заходу Сонця.

Астрофізик стверджує, що буде дуже легко помітити Венеру, яка на небі стане другим за яскравістю об’єктом після Місяця. Поблизу Венери можна помітити Уран, проте Хаммельс зауважує, що планету буде складно побачити без бінокля, або в місцях зі значним світловим забрудненням.

Під Венерою та Ураном розташуються Меркурій та Юпітер, що пролітатимуть над горизонтом. Вчений попереджає, що ці планети можна не завжди помітити через сонячні промені, проте найкращим часом для спостережень Хаммельс вказує 20-30 хв після заходу Сонця.

Ще однією планетою, яку можна спостерігати буде Марс. Вона стоятиме на прямій лінії від Юпітера, Венери, Меркурія та Місяця. Астрофізик вказує, що планету легко відрізнити через особливий помаранчевий відтінок. За словами Камерона Хаммельса усі планети на нічному небі виглядатимуть як перлини на намисті.

Приблизне розміщення планет можна побачити на зображені нижче:

Незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені знайшли нову планету з унікальними характеристиками.

Також "Коментарі" писав про відкриття нової комети. В майбутньому її можна буде побачити неозброєним оком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини