Головна Новини HI-tech космос Вчені відкрили нову комету: її можна побачити неозброєним оком
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відкрили нову комету: її можна побачити неозброєним оком

Вчені відкрили нову комету, яка рухається навколо Сонця раз на 80 тис. років. Також науковці вирахували дату, коли найкраще спостерігати за космічним об'єктом.

18 березня 2023, 23:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нова комета C/2023 A3 була відкрита на початку січня китайською Обсерваторією Цзицзіньшань. Виявилось, що комета з’являється вкрай рідко поблизу Землі, один раз на 80 тис. років. Окрім того, вченні з’ясували, що її можна спостерігати у небі неозброєним оком. Про те, коли найкраще буде видно комету повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр малих планет.

Вчені відкрили нову комету: її можна побачити неозброєним оком

Вчені відкрили нову комету C/2023 A3. Фото з відкритих джерел

Нову комету незалежно відкрили китайські вчені, які зробили знімок 9 січня та дослідники африканської обсерваторії ATLAS – 22 лютого 2023 року. Тепер вченим стало відомо більше деталей про знайдену комету C/2023 A3 (Цзицзіньшань — ATLAS).

Виявляється, що комета здійснює один оберт навколо Сонця за 80 тис. років, і саме зараз вона наближається до нашого світила. Найближча точка, коли C/2023 A3 наблизиться до Сонця буде 27 вересня 2024. Тоді космічний об’єкт буде за 58 млн км від нашої зірки. Пізніше комета пройде поблизу Землі. Найближча відстань у 71 млн км очікується 14 жовтня 2024 року. За космічними стандартами, це досить близько до планети, на стільки, що ймовірно комету буде видно неозброєним оком.

Вчені відкрили нову комету: її можна побачити неозброєним оком - фото 2

Поки нам доведеться запастись терпінням, але якщо ви любитель спостерігати за нічним небом, то варто записати дату у свій календар, коли комета C/2023 A3 наблизиться до Землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що людство вперше відправляє штучний інтелект на Місяць.

Також "Коментарі" писали, що знайшли рекордне родовище "білого золота": його використовують для сучасної техніки, зокрема смартфонів та електрокарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини