Головна Новини HI-tech космос Людство вперше відправляє штучний інтелект на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство вперше відправляє штучний інтелект на Місяць

Місяцехід ОАЕ Rashid вперше випробує систему штучного інтелекту на Місяці.

1 лютого 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Побудований в Об'єднаних Арабських Еміратах місяцехід Rashid оснащений канадською системою машинного навчання на основі штучного інтелекту. Це вперше штучний інтелект залишає Землю та відправляється на Місяць. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Space.

Людство вперше відправляє штучний інтелект на Місяць

Людство відправить штучний інтелект на Місяць. Фото з відкритих джерел

Місяцехід Rashid був запущений 11 грудня 2022 року за допомогою ракети SpaceX. Очікується, що посадковий модуль досягне Місяця в квітні цього року. Система штучного інтелекту буде використовувати алгоритми для ідентифікацій геологічних особливостей на поверхні місяця на основі зображень зроблених марсоходом.

Генеральний директор Mission Control Space Services Юен Рейд вважає, що застосування штучного інтелекту допоможе прискорити та покращити роботу вчених. ШІ заощадить багато трафіку, адже на Землю будуть надсилати ті матеріали, які на думку штучного інтелекту найбільш необхідні для вивчення.

"Ми бачимо величезні можливості для розгортання штучного інтелекту на межі, у космосі", — сказав Рейд та додав, що "штучний інтелект стане важливим інструментом прийняття рішень для космічного корабля".

Місяцехід Rashid буде виконувати свою місію всього один місячний день, тобто 14,5 земних діб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що жителі України можуть на початку лютого в нічному небі спостерігати за зеленою кометою, яка пролітає раз на 50 тис. років.

Також "Коментарі" писали про опубліковане зображення NASA з Марсу, яке нагадує ведмедя. Фото спричинило одразу багато теорій, які спростувала космічна агенція.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини