Головна Новини HI-tech космос В небі можна спостерігати за «кометою неандертальців»
commentss НОВИНИ Всі новини

В небі можна спостерігати за «кометою неандертальців»

Українці можуть спостерігати в нічному небі за зеленою кометою C/2022 E3, яка востаннє пролітала повз Землю за часів неандертальців, тобто 50 тис. років тому.

1 лютого 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комета C/2022 E3, яку інколи називають "кометою неандертальців" або ж "зеленою кометою", востаннє пролітала повз Землю 50 тис. років тому. Можливо, тоді ще живі неандертальці, могли бачити її в небі. Тепер комета повернулась до Землі знову, і її можна побачити в бінокль, а за вдалої погоди навіть неозброєним оком. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Space.

В небі можна спостерігати за «кометою неандертальців»

Комета C/2022 E3 в нічному небі. Фото з відкритих джерел

Найкращий період спостереження комети – це перші дні лютого, адже з 5 числа буде світити повний місяць, який ускладнить спостереження за кометою. Комету можна побачити в північній частині неба між сузір’ями Великої Ведмедиці та Кассіопеї.

На зображеннях комету часто показують з великим довгим хвостом та ядром. Однак такі фотографії насправді виконання шляхом тривалої затримки, щоб космічний об’єкт мав кращий вигляд. Для людського ока комета буде більше схожа на розмиту цятку, яку важко відрізнити від інших зірок при швидкому погляді. Ще важче помітити комету в містах, адже там високий рівень світлового забруднення. Проте, щоб краще побачити комету C/2022 E3 можна скористатись звичайним біноклем.

Вважається, що зелений колір газової оболонки навколо ядра C/2022 E3 пояснюється дикарбоном, молекулою, що складається з двох атомів вуглецю. Зелений колір можна побачити лише поблизу ядра комети, тому що дикарбон дуже швидко розпадається і тому не досягає області, де утворюється хвіст. Сам хвіст комети здається блідим і білим, а ніжні кольори помітні лише на зображеннях з довгою експозицією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в NASA опублікували дивовижне фото з Марсу, на ньому показано "морду" ведмедя.

Також "Коментарі" писали про дату, коли зелена комета буде найближче розташована до Землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини