Головна Новини HI-tech космос Зелена комета наближається до Землі. Коли її зможуть побачити українці в нічному небі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зелена комета наближається до Землі. Коли її зможуть побачити українці в нічному небі

Вперше за 50 тисяч років в нічному небі з’явиться зелена комета C/2022 E3 (ZTF). Українці також матимуть змогу побачити комету.

10 січня 2023, 14:36 comments3546
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комета, яку відкрили на початку 2022 року в каліфорнійській обсерваторії Паломар наблизиться до сонця на максимально близьку відстань 12 січня. Комета має велику орбіту, тому таке космічне явище можна буде спостерігати раз на 50 тис. років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Зелена комета наближається до Землі. Коли її зможуть побачити українці в нічному небі

Зелена комета C/2022 E3. Фото: NASA

Комета під назвою C/2022 E3 (ZTF) має велику орбіту навколо Сонця, яка проходить через зовнішні межі Сонячної системи. Таким чином нещодавно відкритій кометі необхідно 50 тис. років, щоб здійснити один оберт навколо Сонця та пройти поруч з планетою Земля. Найближча відстань до Сонця у комети C/2022 E3 буде спостерігатись 12 січня, саме тоді перед північчю 12 січня її можна буде помітити на горизонті у північно-східному напрямку. За даними EarthSky явище можна буде спостерігати у Північній півкулі, до якої належить і Україна за допомогою біноклів та телескопів.

Найближча відстань від комети до Землі буде спостерігатись 1 та 2 лютого – 42 млн км. В цей час зелену комету можна буде помітити пізно ввечері над Полярною зіркою. NASA повідомляє, що в міру залежності від того на скільки яскравим буде об’єкт C/2022 E3 в останні тижні, його можна буде помітити навіть не озброєним оком.

Загалом же комету за допомогою спеціальних приладів можна буде спостерігати в Північній півкулі впродовж більшої частини січня, тоді як в Південній у лютому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Марсі знайшли світловий меч джедаїв.

Також "Коментарі" писали про найцікавіші відкриття та дослідження космосу за 2022 рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини