Головна Новини HI-tech технології Знайшли рекордне родовище "білого золота": його використовують для електрокарів та смартфонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайшли рекордне родовище "білого золота": його використовують для електрокарів та смартфонів

Літій, який ще називають "білим золотом" вважається цінним металом, адже застосовується в технічних продуктах, зокрема для електричних автомобілів чи смартфонів.

10 березня 2023, 11:55 comments1496
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іран заявив, що виявив одні з найбільших покладів літію у світі на території своєї країни. Метал використовується практично у всіх сферах нашого життя – від смартфонів та комп’ютерів до електромобілів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на іранську службу новин Press TV.

Знайшли рекордне родовище "білого золота": його використовують для електрокарів та смартфонів

Літій використовують для акумуляторів телефонів та електрокарів. Фото з відкритих джерел

Представник Міністерства промисловості, шахт і торгівлі Ірану (MIMT) Мохаммад Хаді Ахмаді 27 лютого заявив, що в західній частині провінції Хамадан були виявлені великі поклади літію. За дослідженнями, мова йде про 8,5 млн тонн "білого золота".

Ахмаді зазначив, що дослідження родовища тривало чотири роки, і наразі компанія в пошуках інвесторів для початку роботи над видобутком літію. На початку березня було оголошено, що видобуток літію в Ірані почнеться не раніше 2025 року.

Така кількість літію зробила б Іран другим у світі постачальником "білого золота". Найбільше родовище на сьогодні знаходиться в Чилі, його поклади оцінюються в 9,2 млн тонн. Поки на другому місці перебуває Австралія – 3,8 млн тонн.

В останні роки ціни на літій значно виросли. Benchmark Mineral Intelligence повідомив, що за один рік з 2021 по 2022 ціни виросли на 182%. "Біле золото" в основному потрібен для літій-іонних акумуляторів, які використовуються у телефонах, комп’ютерах, електромобілях та іншій техніці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що творець чат-боту ChatGPT попереджає про небезпеку штучного інтелекту.

Також "Коментарі" писали, що Hogwarts Legacy за два тижні заробила більше, ніж фільми про Гаррі Поттера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини