Головна Новини HI-tech технології Творець ChatGPT попереджає про небезпеку штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Творець ChatGPT попереджає про небезпеку штучного інтелекту

Засновник компанії OpenAI, яка створила ChatGPT попереджає про можливі небезпеки швидкого впровадження штучного інтелекту та вважає, що суспільству потрібен час на адаптацію.

23 лютого 2023, 11:35 comments1151
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Популярність чат-бота ChatGPT привернула увагу до штучного інтелекту. Однак творець цього інструменту звертає увагу на потенційні небезпеки ШІ, які можуть статись у майбутньому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Сема Альтмана.

Творець ChatGPT попереджає про небезпеку штучного інтелекту

Чат-бот ChatGPT, що працює на основі штучного інтелекту. Фото з відкритих джерел

Засновник компанії OpenAI, яка створила ChatGPT Сем Альтман розповів, що штучний інтелект має значний потенціал для багатьох сфер застосування.

"Ці інструменти допоможуть нам бути продуктивнішими (не можу дочекатися, щоб витрачати менше часу на електронну пошту!), здоровішими (медичні консультанти ШІ для людей, які не можуть собі дозволити лікування), розумнішими (студенти використовують ChatGPT для навчання)", — пише Альтман.

Загалом бізнесмен вважає перехід до технологій штучного інтелекту проривною віхою та порівнює цей етап з початком використання смартфонів, які наразі є практично незамінними у житті людини. Попри безліч переваг творець ChatGPT наголосив, що ШІ може приховувати в собі потенційні небезпеки.

На його думку, суспільству треба дати час адаптуватися і звикнути до великих можливостей, які надає штучний інтелект. Масове впровадження штучного інтелекту може призвести до необхідності швидкого регулювання цього інструменту, зокрема через Конгрес США чи Європейську комісію. Однією з найбільших проблем, на яку звернув увагу Альтман, є використання ChatGPT для створення різноманітних упереджень, а також у політичних цілях.

"Нам також потрібно достатньо часу, щоб наші установи зрозуміли, що робити. Дуже важливо мати час, щоб зрозуміти, що відбувається, як люди хочуть використовувати ці інструменти та як суспільство може розвиватися надалі", — пише творець ChatGPT.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект вперше керував винищувачем.

Також "Коментарі" писали про помилку ШІ, яка коштувала компанії Google 100 мільярдів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини