Головна Новини HI-tech технології Google втратив 100 мільярдів доларів через помилку штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Google втратив 100 мільярдів доларів через помилку штучного інтелекту

Штучний інтелект від компанії Google - Bard, зробив помилку, яка коштувала технологічному гіганту близько 100 мільярдів доларів.

10 лютого 2023, 16:10 comments1760
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія Google провела демонстрацію власного чат-бота Bard, що працює на основі складних алгоритмів штучного інтелекту. Під час показу функцій нової розробки штучний інтелект зробив помилку, яка привела до падіння акцій Google на суму в 100 мільярдів доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Evening Standart.

Google втратив 100 мільярдів доларів через помилку штучного інтелекту

Google втратив 100 мільярдів через помилку ШІ. Фото з відкритих джерел

Google активно працює над розробкою власного ШІ, щоб інтегрувати його в пошукову систему та не відставати від трендів, особливо чат-боту ChatGPT. Під час презентації власної технології Bard, штучний інтелект дав неправильну відповідь, що призвело до втрати 100 мільярдів доларів США для компанії Alphabet, яка є власником Google.

У презентаційному ролику штучний інтелект Bard має відповісти на питання про нові відкриття телескопа Джеймса Вебба. Bard дає кілька припущень включно з тим, що телескопа Джеймса Вебба зробив перше фото планет за межами сонячної системи. Проте перші ображення екзопланети були зроблені "Дуже великим телескопом" у 2004 році, за 17 років до запуску телескопа Джеймса Вебба.

Саме ця помилка в презентації штучного інтелекту від Google призвела до падіння акцій компанії на 9% і загальну суму в 100 млрд доларів.

"Це підкреслює важливість ретельного процесу тестування, який ми розпочинаємо цього тижня за допомогою нашої програми довірених тестувальників", — відреагували у Google.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект відповів, чи замінить він людство.

Також "Коментарі" писали про те, що людство вперше відправило штучний інтелект за межі Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини