Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект вперше керував винищувачем. Які результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект вперше керував винищувачем. Які результати

Lockheed Martin каже, що це перший випадок, коли ШІ керував тактичним літаком.

14 лютого 2023, 15:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Штучний інтелект керував винищувачем понад 17 годин. Компанія Lockheed Martin, що спеціалізується на виробництві військової техніки стверджує, що це вперше ШІ керував військовим літаком. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Engadget.

Штучний інтелект вперше керував винищувачем. Які результати

Літак F-16, яким керував ШІ. Фото з відкритих джерел

Представники компанії Lockheed Martin повідомляють, що штучний інтелект VISTA X-62A імітував пілота винищувача та керував тренувальним літаком F-16 понад 17 годин. Випробувальний політ відбувся в грудні, проте тільки зараз компанія повідомила, що він пройшов вдало.

Директор Школи льотчиків-випробувачів ВПС США Крістофер Коттінг розповів про важливість VISTA як інструменту розвитку та навчання.

"VISTA дозволить нам одночасну розробку та тестування передових методів штучного інтелекту з новими конструкціями транспортних засобів без екіпажа, а також може надати нашим винищувачам нові тактичні можливості", — говорить Крістофер Коттінг.

Проєкт VISTA існує за підтримки Lockheed Martin Skunk Works та займається розробкою авіаційних платформ, а також веде секретні програми досліджень та розробок. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що роботи досягли рекордних показників у замінні людської праці. Найбільше автоматизовані процеси спостерігаються у галузі автомобілебудування.

Також "Коментарі" писали про російського інженера, який просить притулок в США та хоче розкрити військові секрети РФ. Як повідомляють дані розвідки Сполучених штатів інженер брав участь у розробці та модернізації найсучаснішого військового літака Російської Федерації Ту-160.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини