Головна Новини HI-tech технології Роботи досягли рекордних показників у замінні людської праці. Де їх найбільше використовують
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботи досягли рекордних показників у замінні людської праці. Де їх найбільше використовують

У 2022 році був встановлений рекорд промислової автоматизації. Основними замовниками роботів є автовиробники та їх постачальники.

14 лютого 2023, 12:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Роботи усе більше замінюють людей на заводах та фабриках, підтвердження цього є рекорд промислової автоматизації у Північній Америці. Там було замовлено понад 44 тис. роботів у 2022 році. Загальний обсяг інвестицій в цей сектор склав 2,23 млрд доларів, що на 18% більше ніж у 2021. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне видання Reuters.

Роботи досягли рекордних показників у замінні людської праці. Де їх найбільше використовують

Роботи на фабриці замість людей. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними, зібраними Association for Advancing Automation (A3) компанії в Мексиці, Канаді та США придбали 44,2 тис. роботів минулого року, що являє рекордним показником та на 11% більше ніж минулого року. Основна частина замовлень для промислової автоматизації надійшло з сектору автовиробників та їх постачальників.

"Дефіцит робочої сили, схоже, не зменшується", — президент Association for Advancing Automation заявив Джефф Бернштейн.

На думку президента A3 це пояснюється тим, що компанії намагаються автоматизувати процеси, аби не залежати від людського фактора, зокрема пандемії COVID-19, яка знизила виробництво на заводах та фабриках по всьому світу. Також в США спостерігають найнижчий рівень безробіття за останні 50 років, що ускладнює пошук кваліфікованих кадрів, тому компанії сподіваються, що їх замінять роботи.

Графік росту замовлень роботів можна переглянути нижче:

Роботи досягли рекордних показників у замінні людської праці. Де їх найбільше використовують - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект ChatGPT пройшов співбесіду на роботу у технологічного гіганта Google та відповів на питання, чи замінить він людей у майбутньому.

Також "Коментарі" писали про помилку штучного інтелекту компанії Google, яка втратила 100 мільярдів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини