Головна Новини HI-tech космос Історична місія для дослідження космосу: відбувся старт Juice
commentss НОВИНИ Всі новини

Історична місія для дослідження космосу: відбувся старт Juice

Відбувся старт зонда Європейського космічного агентства Juice до супутників Юпітера.

14 квітня 2023, 18:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 квітня стартувала історична місія Європейського космічного агентства (ESA) під назвою Juice. Ракета Ariane 5 відправляє космічний корабель Juice для досліджень Юпітера та його крижаних супутників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ESA.

Історична місія для дослідження космосу: відбувся старт Juice

Ракета Ariane 5 запускає зонд Juice до Юпітера. Фото з відкритих джерел

Запуск місії Juice (Jupiter Icy Moons Explorer) відбувся згідно з планом. Ракета Ariane 5 здійснила плавний підйом, і космічний корабель Juice почав свою подорож до Юпітера. Це вперше Європейське космічне агентство буде досліджувати супутники найбільшої планети в Сонячній системі.

Основна мета місії це три супутники Юпітера – Європа, Каллісто та Ганімед. Зонд Juice повинен визначити геологічні, хімічні, фізичні та інші властивості супутників. Це дослідження допоможе вченим краще зрозуміти процеси формування та розвитку Сонячної системи. Окремим завданням місії буде дослідити існування можливого позаземного життя. Три супутники Юпітера були обрані не випадково, адже під їх поверхнею можуть міститись великі запаси води.

Космічний корабель Juice має вагу 6 тонн та обладнаний різноманітними дослідницькими інструментами: камери, магнітометри, спектрометри, радіометри та інші. До своїх об’єктів дослідження Juice дістанеться не раніше ніж через вісім років – орієнтовано після липня 2031 року. 

Цікаво, що ракету прикрашає малюнок українки Ярини Закалюжної, який проводився у 2021 році. На ньому дівчина намалювала Землю яка дарує Юпітеру космічний корабель Juice на фоні радісних супутників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сигнали з космосу досягли Землі, а вчені вражені цим відкриттям, адже це дає шанс на існування життя на інших планетах.

Також "Коментарі" писали, що космічна компанія, яка була одним з великих конкурентів Ілона Маска оголосила про своє банкрутство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини