Головна Новини HI-tech космос NASA відправить зонд до великого астероїда: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA відправить зонд до великого астероїда: що відомо

Відомство NASA планує провести дослідження Психеї

10 червня 2021, 18:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує відправити зонд до астероїда. Про це повідомляє видання Phys.org.

NASA відправить зонд до великого астероїда: що відомо

NASA відправить зонд до астероїда. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, у відомстві хочуть вже наступного року відправити зонд до астероїда Психея. Апарат має запустити ракета-носій виробництва компанії Space X — Falcon Heavy.

Зонд прибуде до мети через 4 роки і спочатку буде перебувати на стабільній орбіті космічного тіла. Потім апарат почне зниження до позначки 105 кілометрів над поверхнею астероїда.

Метою місії буде дослідження цього космічного тіла на предмет доцільності його промислової розробки.

Для довідки: 16) Psyche є одним із найбільших астероїдів головного пояса. Був відкритий у 1852 році. Тривалий час вважалося, що він був "оголеним" металевим ядром, яке сформувалося на зорі Сонячної системи. Однак вчені з Університету Аризони вважають, що таке твердження є хибним.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з NASA створили панорамне фото Марса зі звуком. Для цього їм знадобилося понад дев'ятсот фотографій, які марсохід Perseverance збирав протягом місяця. До цього зображення вони додали фото ровера, щоб люди, які дивляться на фото, могли відчути масштаб. Докладніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA опублікувало фотографії найбільшого супутника в нашій Сонячній системі. Ці зображення були отримані міжпланетною станцією NASA "Юнона", яка наблизилася до Юпітера вже у 33-ій раз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини