Головна Новини HI-tech космос Як звучить Марс: NASA опублікувало панорамне фото зі звуком
commentss НОВИНИ Всі новини

Як звучить Марс: NASA опублікувало панорамне фото зі звуком

NASA опублікувало панорамне фото зі звуками Марса

10 червня 2021, 11:55 comments2022
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) показало Марс на панорамному зображенні зі звуком. Про це повідомляється на сайті відомства.

Як звучить Марс: NASA опублікувало панорамне фото зі звуком

NASA опублікувало нові фото Марса. Фото з відкритих джерел

Нове зображення було отримано завдяки марсоходу NASA Perseverance ще в середині весни, під час того, як вертолітний дрон Ingenuity виконував свої перші польоти на червоній планеті. Для того, щоб показати цю 360-градусну панораму, апарат використовував свою систему візуалізації, яка називається Mastcam-Z.

Щоб отримати єдине зображення, у відомстві зшили разом 950 фотографій, які робив марсохід в період з 15 по 26 квітня. Фото самого марсохода було зроблено місяцем раніше і додано у цю панораму для того, щоб глядач міг краще відчути масштаб і перспективу з точки зору Perseverance.

Також вчені повідомляють, що на цей момент марсохід вже завершив всі початкові випробування і тестові польоти свого вертолітного дрона, і з початку літа приступив до своїх основних завдань. Так, наприклад, протягом кількох найближчих місяців Perseverance буде досліджувати дно одного з кратерів, з якого надалі буде здійснено забір проб для транспортування на Землю під час наступної місії. Відомо, що даний кратер понад три мільярди років тому був озером.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity здійснив свій черговий політ на червону планету.

Також видання інформувало про те, що NASA опублікувало фото найбільшого супутника в Сонячній системі. Фотографії були зроблені завдяки міжпланетної станції NASA "Юнона".






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини