Головна Новини HI-tech космос Як виглядає найбільший супутник в Сонячній системі: NASA опублікувало фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає найбільший супутник в Сонячній системі: NASA опублікувало фото

NASA опублікувало фотографії найбільшого супутника в Сонячній системі

9 червня 2021, 13:13
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) опублікувало фотографії Ганімеда — супутника Юпітера. Про це повідомляє видання Forbes.

Як виглядає найбільший супутник в Сонячній системі: NASA опублікувало фото

NASA зробило нові фотографії Ганімеда. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, нові знімки найбільшого в Сонячній системі супутника були зроблені автоматичною міжпланетною станцією NASA "Юнона". Щоб отримати зображення, яких би вистачило на п'ять експозицій, у космічного апарату було 25 хвилин. Потім "Юнона" наблизилася до  Юпітера на відстань 1000 кілометрів. Відомо, що за весь час своєї місії міжпланетна станція вже 33-ій раз зближується з Юпітером. 

Як виглядає найбільший супутник в Сонячній системі: NASA опублікувало фото - фото 2

Після отримання знімків, наукова група апарату порівняє їх з фотографіями зробленими раніше. Наукова група буде шукати зміни в поверхні супутника, які могли статися за останні 20 років (стільки часу пройшло з моменту отримання попередніх знімків).

Як виглядає найбільший супутник в Сонячній системі: NASA опублікувало фото - фото 3

Для довідки: Ганімед є найбільшим супутником у Сонячній системі. Він перевищує Місяць по масі більш ніж у два рази, а його діаметр дорівнює 5268 кілометрам.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі. Знімки зробив орбітальний телескоп Hubble. Вчені розповіли, чому ця галактика є складною з точки зору кваліфікації. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA вперше за три десятки років повернеться до вивчення Венери. У відомстві повідомили про те, що збираються запустити дві місії вартістю в пів мільярда доларів кожна. Старт місій очікується вже в найближчі десять років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини