Головна Новини HI-tech космос Як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі

Космічний телескоп "Хаббл" сфотографував галактику в сузір'ї Діви

8 червня 2021, 14:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Орбітальний телескоп Hubble сфотографував галактику, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від нашої планети. Про це повідомляється на сайті астрономічної обсерваторії.

Як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі

Hubble зробив знімок галактики. Фото з відкритих джерел

Галактика має назву NGC 4680 і знаходиться в сузір'ї Діви. NGC 4680 прикувала до себе увагу вчених в 1997 році. Тоді в ній стався вибух наднової SN 1997bp.

Астрономи відзначають, що дана галактика є складною з точки зору класифікації. Їй притаманні такі властивості, завдяки яким її одночасно можна класифікувати і як спіральну, і як лінзовидную галактику. Лінзовидні галактики знаходяться десь посередині між еліптичними та спіральними галактиками. Попри те, що у зображеної галактики присутні спіральні рукави, вони чітко не визначені, а вершина одного з них здається розсіяною.

Також вчені відзначили, що галактики не є статичними об'єктами і їх властивості, а відповідно і кваліфікація може змінюватися протягом усього її існування.

Як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з NASA створили зображення центру Чумацького Шляху. Воно було складено з безлічі даних, які добули за допомогою космічної обсерваторії NASA Chandra і радіотелескопа MeerKAT. На відміну від інших зображень, які були створені раніше, даний знімок охоплює більш широку площину нашої галактики.

Також видання інформувало про те, що марсохід NASA зробив фотографії неба над Марсом. Зображення були зроблені після заходу сонця на червоній планеті. Вчені відзначили, що хмари, які можна спостерігати на знімках є дуже рідкісним явище для атмосфери Марса.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини