Головна Новини HI-tech космос Як виглядає центр Чумацького Шляху: NASA опублікувало нові фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає центр Чумацького Шляху: NASA опублікувало нові фото

NASA продемонструвало новий знімок центру нашої галактики

31 травня 2021, 13:54 comments1420
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) опублікувало нову фотографію нашої галактики. Про це повідомляється на сайті відомства.

Як виглядає центр Чумацького Шляху: NASA опублікувало нові фото

NASA сфотографувало центр Чумацького Шляху. Фото з відкритих джерел

Там зазначили, що отримане панорамне зображення центру Чумацького Шляху було створено з використанням величезної мозаїки даних. Його здобули завдяки радіотелескопу MeerKAT, який розташовується в Південній Африці, та космічній обсерваторії NASA "Chandra".

Щоб зібрати цей знімок знадобилося близько 370 зображень, які збиралися радіотелескопами останні 20 років. На відміну від знімків, які були опубліковані раніше, цей охоплює більш широку площину Чумацького Шляху.

Щоб зібрати усі дані воєдино, астроном Массачусетського університету Денієл Ван працював протягом року.

На зображенні промені, виявлені космічною обсерваторією NASA, відзначені зеленим, синім, оранжевим і фіолетовим кольорами. Дані, отримані від радіотелескопу з Південної Африки, виділені бузковим і сірим кольорами.


Як виглядає центр Чумацького Шляху: NASA опублікувало нові фото - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що марсохід NASA Curiosity зробив кілька фотографій неба на червоній планеті. Вчені відомства зазначили, що завдяки новим зображенням їм вдалося зробити ще одне наукове відкриття.

Також видання інформувало про те, що орбітальний апарат Mars Reconnaissance Orbiter зафіксував із відстані у 270 кілометрів марсохід Curiosity, який піднявся на гору Мон-Мірка. Попри гігантську відстань зображення вийшло виразним. Марсохід підіймався на скелю протягом семи років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини