Головна Новини HI-tech космос NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років

NASA показала світу фотографії свого марсохода Curiosity, піднявшись на гору Мон-Мірка

24 травня 2021, 17:57 comments1028
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору опублікувало нові знімки з Марса. На фото показали марсохід Curiosity, який піднявся на гору Мон-Мірка.

NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років

Curiosity - фото: з відкритих джерел

Аерофото було зроблено 18 квітня цього року з висоти близько 270 кілометрів апаратом під назвою Mars Reconnaissance Orbiter. Попри те, що відстань від орбітального апарату до марсохода було значним, об'єкт на фото вийшов виразним.

Відомо, що Curiosity знаходиться на червоній планеті вже кілька років і з 2014 року підіймається на це скелясте утворення. Мета даного космічного апарату полягає в пошуку ознак існування в минулому життя на цій планеті. Раніше марсоходу вже вдавалося знайти кілька підтверджень цьому.

Curiosity вдалося підтвердити, що один з кратерів раніше був озером, в якому містилися хімічні елементи придатні для життя організмів. А також, виявити частинки органічного матеріалу. Також, апарат займався дослідженнями джерел викидів метану в атмосферу.

Представники відомства очікують, що даний апарат буде продовжувати залишатися джерелом нової цінної інформації про червону планету. Передбачається, що скелясте утворення, на яке піднявся марсохід може містити в собі безліч сульфатів, а марсохід зможе їх детально вивчити та передати інформацію на Землю.

NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета. А також інформувало про те, що до осміческіх агенство NASA запропонувало всім бажаючим зробити фото на Марсі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.slashgear.com
comments

Обговорення


Новини