Головна Новини HI-tech космос NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета

Вертолітний дрон на Марсі зробить переліт, а після приземлиться в новій для нього локації

20 травня 2021, 19:12
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське національне управління з аеронавтики і дослідження космосу повідомило на своєму сайті про те, що вже наступного тижня вони хочуть зробити новий запуск свого вертольота Ingenuity на Марсі. Це буде вже шостий його політ.

NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета

Perseverance. Фото: з відкритих джерел

У відомстві планують, що під час польоту вертолітний дрон зможе розвинути швидкість до 4 метрів за секунду і протриматися в повітрі більше двох хвилин. Потім відбудеться посадка в місці, яке до цього ще не стало ним досліджене.

Під час перельоту дрон зробить кілька фотознімків і стереозображень. Нові дані допоможуть подальшому просуванню марсіанської місії. На Землі їх зможуть побачити вже через день.

У NASA зазначили, що їхній марсохід не зніматиме на фото або відео політ свого дрона, як це було в минулі рази. У Perseverance будуть важливіші завдання. Ці дані будуть корисні для подальшої місії. Він буде готуватися до початку наукових місій на Марсі.

Для довідки: Ingenuity — це роботизований вертоліт-розвідник, який досліджує можливі цілі на поверхні червоної планети для подальших пересувань марсохода Perseverance. Це перший у своєму роді літальний апарат, який створений для активних польотів на іншій планеті.

19 квітня цього року марсохід здійснив свій перший політ на Марсі. Вертолітний дрон піднявся на висоту три метри і протримався в повітрі майже 40 секунд, а потім успішно приземлився.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс.

Також сайт інформував про те, що космічне агентство NASA запропонувало усім бажаючим зробити фото на Марсі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини