Головна Новини HI-tech космос NASA повернеться на Венеру: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повернеться на Венеру: що відомо

NASA запустить кілька місій для вивчення Венери

3 червня 2021, 11:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору планує запустити кілька місій для вивчення найближчій до Землі планети. Про це повідомляється на сайті відомства.

NASA повернеться на Венеру: що відомо

NASA відправить кілька нових місії на Венеру. Фото з відкритих джерел

NASA проведе дві місії з вивчення Венери. Це станеться вперше за більш ніж 30 років. Останній раз відомство запускало на Венеру зонд в 1989 році. Він пропрацював на планеті кілька років.

Як повідомляє NASA, обидві місії будуть частиною програми NASA Discovery і спрямовані на те, щоб зрозуміти, як Венера стала настільки непридатною для життя планетою. Адже вона має безліч параметрів схожих з Землею. На кожну місію виділять по 500 мільйонів доларів. Їх запуск запланований на кінець цього десятиліття.

Першим на Венеру відправлять орбітальний апарат VERITAS, який буде створювати тривимірні карти, вивчати склад поверхні, а також здійснювати виміри змін гравітаційного поля планети.

Через рік на планету хочуть відправити орбітальний комплекс DAVINCI, який зможе остаточно підтвердити наявність на планеті фосфіну. Однак у відомстві зазначили, що навіть якщо комплексу не вдасться виявити фосфін в досліджуваному місці, це не означатиме, що його на планеті не існує.

Для довідки: минулого року астрономи заявили, що мають докази того, що в хмарах планети Венера присутні молекули фосфіну, які могли там виявитися тільки як продукт життєдіяльності живих організмів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск опублікував фотографії нового космічного корабля Starship SN16.

Також, видання інформувало про те, що NASA планує відправити рівний на єдиний супутник Землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини