Головна Новини HI-tech космос NASA показало нове фото з Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало нове фото з Марса

Вертолітний дрон NASA зробив новий політ

9 червня 2021, 17:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору повідомило про черговий політ свого вертолітного дрона Ingenuity. Про це повідомила Лабораторія реактивного руху відомства на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

NASA показало нове фото з Марса

Ingenuity здійснив новий політ на Марсі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, під час свого сьомого польоту, який тривав 62,8 секунди, безпілотник перемістився південніше приблизно на 106 метрів щодо свого попереднього місця посадки. Перебуваючи в повітрі, Ingenuity зробив одну чорно-білу фотографію, а потім приземлився в новому місці.

На фотографії зображена тінь, яку відкидав вертоліт на поверхню червоної планети.

NASA показало нове фото з Марса - фото 2

У відомстві зазначили, що з кожним новим польотом Ingenuity вчені отримують додаткові відомості про його роботу, які дозволяють збільшувати тривалість кожного наступного польоту. Також у NASA повідомили, що поки не знають, скільки ще перельотів зробить цей дрон.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що під час шостого польоту вертолітного дрона NASA Ingenuity стався збій у системі навігації апарату. Через це вертоліт, перебуваючи в повітрі, почав розгойдуватися і відхилятися від курсу. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, як виглядає найбільший супутник у Сонячній системі. Нові знімки були зроблені автоматичною міжпланетною станцією NASA "Юнона".

Завдяки їм вчені зможуть побачити зміни на поверхні супутника, які могли відбуватися за останні 20 років. Саме стільки часу минуло з моменту отримання вченими його попередніх фотографій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини