Головна Новини HI-tech космос Hubble зафіксував у космосі об'єкт, існування якого не має пояснень (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble зафіксував у космосі об'єкт, існування якого не має пояснень (ФОТО)

Зображений темний проміжок має розмір близько 250 світлових років

2 листопада 2021, 19:45 comments1336
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафільмували у незрозуміле явище. Його зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічного телескопа NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Hubble зафіксував у космосі об'єкт, існування якого не має пояснень (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Фотографію вдалося отримати завдяки обладнанню, яке встановлено у космічній обсерваторії Hubble. На цьому нещодавно опублікованому знімку N44 видно темний зоряний проміжок розміром близько 250 світлових років, і його присутність залишається незрозумілою.

Зіркові вітри, що виганяються масивними зірками всередині проміжку, могли відігнати газ, але це несумісно з виміряними швидкостями вітру в цій "бульбашці".

Згідно з іншим припущенням, оскільки туманність заповнена масивними зірками, космічна печера могла утворитися через оболонки наднових, що розширюються.

Hubble зафіксував у космосі об'єкт, існування якого не має пояснень (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, V. Ksoll та D. Gouliermis (Universität Heidelberg), et al.; Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що   NASA знову намагається відремонтувати Hubble після нового збою. На цей момент відома обсерваторія залишається у безпечному режимі. Зазначається, що інструменти перебувають у справному стані, проте продовжать перебувати в безпечному режимі, поки інженери не встановлять причину поломки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи побачили величезне "око" в космосі. На знімку можна побачити туманність, яка знаходиться за сотні світлових років від нашого будинку. Її плівка з газу та пилу досягла діаметра у два світлові роки. Вчені розповіли, що зоряний пил змушує "око" світиться червоним кольором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини