Головна Новини HI-tech космос NASA знову намагається відремонтувати Hubble: що відомо про новий збій
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA знову намагається відремонтувати Hubble: що відомо про новий збій

Члени команди Hubble оцінюють дані апарату та системні схеми.

2 листопада 2021, 16:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Відомий космічний телескоп американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) залишається у безпечному режимі. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

NASA знову намагається відремонтувати Hubble: що відомо про новий збій

Hubble. Фото: nasa.gov

Фахівці американського відомства продовжують з'ясовувати, чому інструменти космічної обсерваторії Hubble знову перейшли до безпечного режиму, призупинивши наукові операції. Зазначається, що інструменти перебувають у справному стані. Вони продовжать перебувати в безпечному режимі, поки інженери не встановлять причину збою.

Обладнання телескопа видало коди помилок 23 жовтня. Вони свідчили про втрату конкретного повідомлення синхронізації. Це повідомлення надає інформацію про час, який інструменти використовують для правильної відповіді на запити даних та команди. Фахівці перезавантажили прилади і вже наступного ранку відновили наукові операції.

Проте 25 жовтня наукові прилади ще раз видали коди помилок, які вказували на множину втрат повідомлень синхронізації. Внаслідок збою наукові прилади самостійно перейшли у режим безпечного режиму.

Зараз члени команди космічної обсерваторії оцінюють дані апарату та системні схеми, щоб краще зрозуміти проблему синхронізації та знайти способи її вирішення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені NASA побачили гігантське "око" в космосі. Об'єкт спостережень знаходиться за кількасот світлових років від Землі в сузір'ї Водолія. Він є туманністю довкола білого карлика. На зображенні можна побачити червоне "око", яке має такий колір через космічний пил.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що вчені дізналися кілька нових фактів про найбільшу планету Сонячної системи. Інформація була одержана від космічного корабля під назвою Juno.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини