Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили гігантське "око" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили гігантське "око" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Червоне космічне "око" знаходиться в сузір'ї Водолія.

2 листопада 2021, 12:14
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи відобразили в космосі одну з останніх стадій еволюції зірки. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) у соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA побачили гігантське "око" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Як розповіли вчені, на цій моторошній фотографії, яку вдалося отримати завдяки космічному телескопу NASA "Спітцер", видно інфрачервоне випромінювання добре вивченої туманності Спіраль.

Об'єкт знаходиться в сузір'ї Водолія на відстані приблизно 700 світлових років від нашої планети. Плівка з пилу та газу діаметром у два світлові роки навколо центрального білого карлика є прикладом планетарної туманності, однієї з останніх стадій еволюції зірки, подібної до Сонця. Саме пил змушує це космічне око світитися червоним.

Зазначається, що речовина туманності була викинута з зірки багато тисяч років тому.

Вчені NASA побачили гігантське ”око” у космосі: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, JPL-Caltech, Kate Su (Steward Obs, U. Arizona) та ін.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що в американському відомстві NASA дізналися кілька нових дивовижних фактів про Юпітера. Нові наукові дані про газовий гігант були отримані завдяки космічному кораблю NASA Juno. Він заглянув під вершини хмар планети та відправив отримані дані додому.

Також видання "Коментарі" писало про те, що космічна обсерваторія зробила фотографію дуже рідкісного космічного явища. Його побачили в сузір'ї Індіанець на відстані кількох сотень мільйонів кілометрів від Землі. За допомогою телескопа Hubble астрономи хотіли краще розглянути місце знаходження явища, щоб дізнатись більше про нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини