Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмував дуже рідкісне космічне явище: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмував дуже рідкісне космічне явище: як воно виглядає (ФОТО)

NGC 6984 знаходиться в сузір'ї Індіанець

1 листопада 2021, 15:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали далеку галактику. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії американського відомства NASA та європейської агенції ESA під назвою Hubble.

NASA Hubble зафільмував дуже рідкісне космічне явище: як воно виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Вчені розповіли, що на знімку Хаббла зображена галактика NGC 6984. Цей космічний об'єкт знаходиться в сузір'ї Індіанця на відстані приблизно 200 мільйонів світлових років від нашого будинку. Її широкі спіральні рукави пронизані тонким візерунком з темних смуг газу та пилу і всіяні яскравими зірками та областями зіркоутворення, що світяться.

Зазначається, що нові спостереження були зроблені після рідкісної астрономічної події — подвійної наднової NGC 6984.

Для довідки: наднові є найсильнішими вибухами величезних масштабів, які спричинені загибеллю масивних зірок. Дані явища потужні, але рідкісні та швидкоплинні. Поодинока наднова зірка може на якийсь час затьмарити навіть свою батьківську галактику.

Відкриття двох в одному місці і в той самий час викликало у дослідників припущення про те, що ці вони можуть бути фізично пов'язані. За допомогою обладнання обсерваторії Hubble астрономи хотіли краще розглянути місце знаходження двох наднових, сподіваючись, що це дозволить їм виявити зв'язок між двома вибухами.

Нові наукові відкриття можуть надати вченим важливі дані життя подвійних зірок.

NASA Hubble зафільмував дуже рідкісне космічне явище: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, D. Milisavljevic

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що астрономи зняли зірку, розміри якої спочатку перевищували розміри нашого Сонця в кілька разів. Вона знаходиться на великій відстані від нашої планети. На зображеннях можна помітити, як курні хмари чорного вуглецю, огортають зірку, що вмирає.

Також "Коментарі" писали про те, що американські вчені зафіксували потужний спалах на нашому світилі. Явище вдалося сфотографувати. За словами астрономів, випромінювання від таких спалахів може порушити атмосферу нашої планети у шарі, де поширюються сигнали GPS та зв'язку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини