Головна Новини HI-tech космос У NASA зафіксували на Сонці потужний спалах: як він виглядав (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA зафіксували на Сонці потужний спалах: як він виглядав (ФОТО)

Наша зірка випустила спалах класу X1

29 жовтня 2021, 11:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Сонці зафіксували потужний спалах. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

У NASA зафіксували на Сонці потужний спалах: як він виглядав (ФОТО)

Сонце. Фото: Pixabay

Сонце випустило потужний сонячний спалах учора, 28 жовтня 2021 року. Обсерваторія сонячної динаміки відомства NASA, котра постійно спостерігає за зіркою, зробила знімок цієї події.

На опублікованому зображенні показано фрагмент екстремального ультрафіолетового світла, що виділяє надзвичайно гарячий матеріал у спалахах. Він на знімку забарвлений у бірюзовий колір. Спалах класу — X1 можна побачити в нижній частині нашого світила.

Довідка: Сонячні спалахи — це потужні сплески випромінювання. Її шкідливе випромінювання не може проходити через атмосферу нашої планети та фізично впливати на людей. Однак, якщо вона досить інтенсивна, то може порушити атмосферу в шарі, де поширюються сигнали GPS та зв'язку.

У NASA зафіксували на Сонці потужний спалах: як він виглядав (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/GSFC/SDO

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що фахівці з NASA показали, як галактика на величезній швидкості проноситься крізь інші космічні системи. На опублікованому знімку можна побачити спіральну галактику, яка на швидкості сім мільйонів на годину крізь скупчення галактик. Під час руху об'єкта з його диска витягується газ.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що шестиколісний марсіанський ровер прокинувся після "сонячного сполучення" і надіслав додому нові фотографії з червоної планети. Робот уже відновив наукові дослідження в кратері завширшки понад сорок кілометрів. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини